Choď na obsah Choď na menu

Stay Strong 28

17. 12. 2012

Ona:

"Dobrú noc, láska." usmiala som sa a spokojne som zavrela oči. Dnes to bolo ako na kolotoči. Najskôr úplne hore, najvyššie ako sa to len dalo, potom dole a teraz, teraz je to niekde v strede. V pokojnej rovine, s úsmevom na perách a s najlepším chlapcom na svete vedľa seba. 

On:  

Zobudil som sa až na prenikavé svetlo, ktoré mi svietilo priamo do očí. Žalúzie boli odostreté a posteľ vedľa mňa bola znovu prázdna. Ako je možné, že sa vždy zobudí predo mnou? Veď ja vstávam dosť skoro.. Posadil som sa na posteli, natiahol sa, obliekol si nohavice a tričko a zišiel dolu, kde za jedálenským stolom sedela Laura s mamou a rozprávali sa. Nechcel som ich vyrušovať, no už ma zbadali a Laura sa na mňa usmiala. Úsmev som jej vrátil a podišiel som k nim. "Dobré ráno." 

Ona:

 Zaspala som rýchlo, no v noci som sa dosť budila. Okolo šiestej som to už nevydržala, vstala som z postele, odostrela žalúzie a venovala krátky pohľad Liamovi. Ten si spokojne odfukoval. Usmiala som sa, vzala som si veci a išla som do kúpeľne. Po horúcej sprche som sa cítila hneď lepšie a rozmýšľala som, čo také by som mohla spraviť na raňajky. Keď som však vošla do kuchyne, musela som riešiť iné veci. Za stolom sedela mama a pila kávu, keď ma zbadala, zmenila sa na vystrašené mačiatko s ospravedlňujúcim pohľadom, že znova urobilo niečo, čo nemalo. "Dobré ráno.." povedala som ticho a do pohára som si naliala vodu. Sadla som si oproti nej.

"Mrzí ma to, Laura.. Mala som to nechať na teba. Máš právo hnevať sa na mňa, ale vypočuj si ma prosím ťa." zastavila ma ešte skôr, ako som stihla niečo povedať. "Hneď ako som ho prvý krát zbadala mi bol veľmi sympatický. A keď som zbadala teba, tvoj úsmev, keď si bola pri ňom,  to aká si bola šťastná, vedela som, že ten chlapec nedovolí, aby si prežívala to, čo predtým, zlatko. Nechcela som ti ublížiť. Chcela som viac menej vidieť jeho reakciu, keď bude vedieť pravdu. Nepoznali ste sa dlho, tak som myslela, že ak utečie teraz, keď ešte nenapáchal toľko škody, tak to bude lepšie ako keď utečie, keď mu to povieš ty. A nehovor mi, že si mu to chcela povedať v blízkej budúcnosti.. Ak vôbec.. Veľmi dobre ťa poznám." chytila ma za ruku. Ja som na ňu pozerala cez slzy. V hrdle mi vyschlo a vytvorila sa mi tam veľká hrča, ktorá sa nechcela stratiť. Pohladila ma po chrbte ruky a pokračovala: "Keď som mu to povedala, to, čo som si o ňom myslela sa len potvrdilo. Je to dobrý chlapec. Vôbec na ňom nebolo badať žiadny odpor, naopak.. Videla som na ňom, že ho to celé mrzí a že je odhodlaný napraviť to za všetkých, čo ti ublížili. A keď si ušla, neváhal ani chvíľku a bežal za tebou.. Aj keď som to prevzala do svojich rúk, bez tvojho dovolenia, čo ma mrzí, nezvážila som to poriadne, som spokojná. Som spokojná, lebo moja dcéra si našla správneho chlapca. Lau, ja len nechcem, aby si trpela. Ty si zaslúžiš už iba šťastný život a správnych ľudí okolo seba, srdiečko.." Plakali sme obidve. Nedokázala som jej odpovedať, veľká hrča v hrdle mi to nedovoľovala. Prikývla som a pevne som stisla jej ruku. Chcela ma iba chrániť.. Možno nezvolila najsprávnejšiu cestu, ale ako by som sa na jej mieste zachovala ja? Aj ona to mala veľmi ťažké.. Pozerať sa na vlastnú dcéru ako sa ničí a nemôcť s tým nič urobiť..

"Aj mňa to mrzí, mami. Všetko ma to mrzí. Sľubujem, že už budeme iba šťastné. Obidve." šepla som a utrela som si slzy. Náš rozhovor pokračoval, keď sme sa trochu upokojili. Povedala som jej viac o Liamovi, ona mne o jej práci a kolegoch. Vyrozprávali sme sa a myslím, že môžem hovoriť za obidve, keď poviem, že sa nám poriadne uľavilo. Sme len dve a napäté vzťahy medzi dvojčlennou rodinou, to nie je nič dobré. Jediná vec, čo som jej nepovedala, je to, čo sa stalo kým bola včera v práci. Nehanbím sa za to, že som to urobila, aj keď záver dňa potom nedopadol najlepšie, no predsa len. Mama by asi nebola spokojná, keby zistila, že sme sa do toho pustili po takej krátke dobe. Predsa len..je to mama a my sme teenageri. A charakteristiku teenagerov hádam pozná každý.. Dá sa obsiahnuť jediným slovom na N. Do kuchyne vstúpil Liam, čo mi okamžite na tvári vyvolalo úsmev. Mal unavené očká a ospalý hlas, čo z neho robilo najsexy chlapca na svete. Mama sa taktiež usmiala a išla spraviť čaj a niečo na raňajky. Nás doslova vyhnala do obývačky.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Lila - :)

18. 12. 2012 19:10

jááj je to nádherné :)

B. - ♥

18. 12. 2012 18:38

Jůů... :3 zase se opakuju ale je to D-O-K-O-N-A-L-Ý :*

anonym - <3

18. 12. 2012 17:30

je to úžasne :) som zvedavá ako to skonči :)

lora - I love it

18. 12. 2012 17:25

jááj .. ja sa pri vás cítim ako nejaký papagaj ...:D :D:... stále tak neopísateľne úžasné ... dnes sa tu ani nejdem rozpisovať lebo je D.O.K.O.N.A.L.E

Kika - ♥

18. 12. 2012 16:06

Och to je tak krásne .. že krajšie to už asi ani nemôže byť .. proste DOKONALOSŤ .... úplne skvelá poviedka... Vy ste úplne najlpešie v písaní poviedok ... krajšiu ako sú tie vaše som ešte nečítala :D